Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

joi, 23 august 2012

Musaca dietetică


Ingrediente:
200g de ardei graşi, tăiaţi felii
3 căţei de usturoi, striviţi
200g carne tocată foarte slabă de vită
100g de linte roşie
2 linguriţe de oregano uscat, plus extra pentru presărat
500ml de passata
1 vânătă, tăiată în rondele de ½cm
4 roşii, tăiate în rondele de 1cm
2 linguriţe ulei de măsline
25g de parmezan, ras fin
170g de iaurt grecesc
nucşoară, proaspăt rasă

Mod de preparare

1. Se călesc uşor ardeii într-o tigaie mare de teflon 5 minute (se adaugă un pic de apă dacă se lipesc de tigaie). Se pune usturoiul şi se mai căleşte 1 minut, apoi se adaugă carnea de vită, se fărâmiţează cu o furculiţă şi se căleşte până devine maronie. Se răstoarnă în tigaie lintea, jumătate din cantitatea de oregano, pasta de roşii şi puţină apă. Se lasă la fiert uşor 15-20 de minute până ce lintea devine fragedă, adăugându-se apă dacă este nevoie.
2. Între timp, se încinge grillul la treapta de mijloc. Se aranjează rondelele de vinete şi feliile de roşii într-o tavă nonaderentă şi se ung cu ulei. Se presară oregano rămas, sare şi piper, apoi se coc 1-2 minute pe fiecare parte, până ce prind o crustă uşoară.
3. Se amestecă jumătate din cantitatea de parmezan cu iaurtul, sare şi piper. Se împarte amestecul de carne în patru vase termorezistente de mici dimensiuni şi se pun feliile coapte de vinete şi roşii deasupra. Se pune cu lingura toppingul de iaurt şi se presară cu oregano, parmezan şi nucşoară. Se coc sub grill 3-4 minute. Se servesc cu salată, după preferinţe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu