Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

joi, 3 noiembrie 2011

Condimentele medicamente

Condimentele si ierburile aromatice din camara noastra pot fi folosite cu succes si pentru tratarea a numeroase afectiuni si dureri. Sunt bogate in antioxidanti si substante active care tin la distanta cancerul, diabetul, artrita sau gripa.

Chimionul previne cancerul 

Curcumina care se gaseste in chimion inhiba enzimele care ajuta celulele canceroase sa invadeze tesuturile sanatoase. Chimionul reduce si dezvoltarea de noi vase sange care ajuta la dezvoltarea tumorilor.

Penru a preveni cancerul este indicat sa consumi zilnic o jumatate de lingurita de pudra de chimion. O poti presara peste legume fierte, precum cartofi dulci sau conopida, si cu putin ulei de masline.

Ghimbirul reduce greata

Texte medicale chinezesti care dateaza inca din secolul V inainte de Hristos arata ca Ghimbirul are proprietati antigreata. Cercetarile moderne confirma acest lucru: chimbirul contine o substanta activa care inhiba functionarea nervilor care declanseaza senzatia de voma.

Doza zilnica recomandata de ghimbir este de o jumatate de lingurita. Il poti presara peste salatate, ton sau preparate asiatice.

Busuiocul combate gripa 

Busuiocul este bogat in antioxidanti care stimuleaza sistemul imunitar. Are proprietati antimicrobiene, care lupta cu germeniii care cauzeaza gripe si raceli. 

Doza zilnica recomandata de busuioc este de 20 de grame pe zi. Busuiocul poate fi folosit la salate, paste, pizza si numeroase alte preparate.

Scortisoara lupta impotriva diabetului 

Persoanele care sufera de diabet au dificultati in a procesa insulina, hormonul care ajuta celulele organismului sa indeparteze excesul de zahar din sange.
Scortisoara contine o substanta care stimuleaza raspunsul celulelor la insulina. Rezultatul este reducerea nivelului de zahar din sange.

Doza zilnica indicata este de 5 grame pe zi. Poate fi presarata peste orezul cu lapte, mere coapte si multe alte preparate.

Rozmarinul imbunatateste memoria 

Acidul ursolic din rozmarin ajuta la producerea unui neurotransmitator esential pentru memorie. Doza zilnica recomandata este de 10 grame. Rozmarinul poate fi consumat sub forma de infuzie, dar si in salate si diverse preparate la cuptor.

Usturoiul reduce colesterolul 


Usturoiul contine cantitati mari de antioxidanti care previn oxidarea colesterolului in artere. Este astfel ideal pentru prevenirea a numeroase afectiuni cardiovasculare.

Doza zilnica este de 3 - 5 catei de usturoi. Poate fi consumat la diverse salate, preparate la cuptor, aperitive sau mujdei.

Nucsoara scade tensiunea arteriala 


Nucsoara este un condiment care genereaza caldura si stimuleaza circulatia sangelui. Imbunatateste circulatia sangelui la suprafata pielii, lucru ca reduce tensiunea arteriala. Este indicat sa nu consumi mai mult de o lingurita de nucsoara pe zi.

Cuisoarele reduc durerile articulare 


Cuisoarele au anumite proprietati care reduc durerile articulare cauzate de artrita. Contin anumite substante care inhiba activitatea unor enzime care duc la afectiuni inflamatorii. Doza zilnica recomandata este de 5 grame.

Turmericul reduce inflamatiile 


Turmericul reduce inflamatiile din organism care cauzeaza dureri si inhiba activitatea enzimelor care contribuie la aparitia inflamatiilor. Doza zilnica recomandata este de 10 grame pe zi.

Cimbrul combate tusea 


Cimbrul 
are proprietati antispasmodice care combate tusea. Este foarte eficient in reducerea inflamatiilor gatului. Doza zilnica recomandata este de 10 - 15 grame pe zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu