Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

joi, 10 noiembrie 2011

Prajitura cu gem

Ingrediente
300g faina, 
250g margarina, 
200g zahar, 
gem, 
miez de nuca, 
un praf de sare, 
2-3 linguri de ulei

Preparare:
Se face un aluat din faina, sare, margarina, 100g zahar si 1/2 cana de apa de la frigider. 
Se framanta aluatul bine, se imparte in 2 bucati, una mai mare si una mai mica. 
Din bucata mai mare de aluat se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava dreptunghiulara unsa si tapetata cu faina. Se unge foaia cu gem, daca se doreste deasupra se pot pune si fructe.
Se amesteca restul de zahar cu 1 lingura de faina si miezul de nuca pisat si se presara uniform peste umplutura. Bucata de aluat ramasa se da prin razatoare sau se poate intinde o foaie mai subtire, din care se taie fasii si se aseaza ca un grilaj peste prajitura. 

Se coace timp de 20-25 in cuptorul preincalzit la 180 grade.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu