Ingrediente:
300g faina,
250g margarina,
200g zahar,
gem,
miez de nuca,
un praf de sare,
2-3 linguri de ulei
Preparare:
Se face un aluat din faina, sare, margarina, 100g zahar si 1/2 cana de apa de la frigider.
Preparare:
Se face un aluat din faina, sare, margarina, 100g zahar si 1/2 cana de apa de la frigider.
Se framanta aluatul bine, se imparte in 2 bucati, una mai mare si una mai mica.
Din bucata mai mare de aluat se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava dreptunghiulara unsa si tapetata cu faina. Se unge foaia cu gem, daca se doreste deasupra se pot pune si fructe.
Se amesteca restul de zahar cu 1 lingura de faina si miezul de nuca pisat si se presara uniform peste umplutura. Bucata de aluat ramasa se da prin razatoare sau se poate intinde o foaie mai subtire, din care se taie fasii si se aseaza ca un grilaj peste prajitura.
Se coace timp de 20-25 in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu