Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

vineri, 30 septembrie 2011

PLATICA CU SARAMURA PICANTA DE LEGUME





Ingrediente
2 platici la cel putin 1 kg fiecare 
5-6 rosii 
2 cepe 
1 telina cu frunze 
2-3 morcovi 
2-3 ardei grasi 
2-3 ardei capia rosii 
2-3 ardei iuti 
1 pahar de vin alb 
100 ml ulei 
2 legaturi de marar si patrunjel 
1 pahar de faina 
2 linguri de condiment de peste 
1-2 capatini de usturoi 
1 lingura 
de piper macinat 
sare dupa gust



Preparare:
Se amesteca faina cu condimentul de peste, sare si piper; 
Platica se eviscereaza si se curata de solzi, apoi se cresteaza trensversal cu cutitul pe sira pana la burta si apoi pe coada din 1-2 mm pana la os; 
Se da bine platica prin faina ca sa patrunda prin toate crestaturile si se pune la prajit in uleiul bine incins; 
Intre timp se fierbe apa cu sare si cu condimente, ardei, telina, rosii si patrunjel verde, toate tocate fin. Se adauga vinul, usturoiul pisat si ardeiul tocat fin dupa ce s-a luat de pe foc. Se aseaza pestele in castron si se toarna saramura deasupra.

Se serveste cu mamaliguta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu