Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Tarta cu spanac




Raspund provocarii secrete din aceasta luna a Amei cu o reteta culeasa de pe blogul  Danielei. Reteta originala in poze step by step aici. Cu scuzele de rigoare, nu am reusit sa fac reteta in imagini pentru am gatit-o inainte de Paste si atunci a fost o nebunie si un haos total  in bucataria mea si nu am fost foarte organizata din pacate. Am adus cateva modificari retetei originale la cererea sotului meu care mananca spanacul gatit doar intr-un singur mod, dar rezultatul cu siguranta a fost la fel de delicios ca al Danielei:


Ingrediente:
450 gr spanac congelat
2 cepe verzi
2 catei usturoi
200 gr branza/telemea
1 cescuta de lapte
4 oua
3 linguri ulei de masline virgin extra
1 legatura patrunjel proaspat
2 lingurite marar 
1,1/2 lingurita sare


Aluat:

L-am folosit pe cel de la buzunarele cu spanac




Mod de preparare:


Umplutura

Ceapa cu usturoiul tocate marunt, se calesc intr-o tigaie cu 1 lg ulei. Dupa 5 min se adauga spanacul descongelat si se amesteca.
Se amesteca la mixer branza maruntita cu ouale si o cescuta de lapte. Se toarna peste spanac si se amesteca continuu la foc mic pana se leaga bine. 


Asamblare
Se imparte aluatul in doua bucati, una mica si una mare. Din bucata mare de aluat se intinde o foaie care se aseaza intr-o tava cu inel detasabil , imbracand peretii tavii pana sus. 
Se toarca spanacul in tava, peste foaia de aluat. 
Din restul de aluat se intinde o alta foaie care se aseaza peste spanac ca o paturica. Se cosmetizeaza marginile tartei cu degetelele, se inteapa din loc in loc cu o furculita, se unge cu un ou batut si se da in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 50 minute. 
Dupa ce se scoate din cuptor, se desprind usor marginile tartei de tava, cu un cutit, apoi se deschide inelul tavii si se serveste. 
Pofta buna.


Un comentariu:

  1. MA bucur ca ai gasit ceva pe placut tau.
    Cat despre modificari, fiecare trebuie sa-si puna amprenta pe ce face (sa zicem asa), bucataritul trebuie sa dezvolte imaginatia.
    Arata foarte bine, si sigur e foarte buna si cu aluat.
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere