Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

sâmbătă, 24 martie 2012

Friptura de porc cu sos de ceapa

Am realizat inca o reteta interesanta de pe blogul lui Mimmi si o voi incadra tot la provocarea secreta de pe blogul Amei.
Reteta originala o gasiti aici.




Ingrediente:
2 felii carne de porc
2 cepe
putin unt
condiment pentru carnea de porc
foi dafin
vin rosu
usturoi
1 lingura zahar


Mod de preparare:
Se condimenteaza carnea, se pune intr-o forma de yena, se adauga vin rosu si foi de dafin.




Se da la cuptor o ora la 160 grade C, pe urma se adauga mujdeiul si se mai lasa la cuptor pana este gata carnea.
Ceapa se curata, se spala si se taie rondele.
Se realizeaza un caramel din zahar, peste care adaugam ceapa taiata.






Dupa ce sotam ceapa, aceasta se stinge cu vin rosu si se mentine la foc mic cca 15 minute.




Am servit totul pe un pat de cus-cus, fara ciuperci asa cum aparea in reteta originala.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu