Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

duminică, 25 martie 2012

Burritos - specialitate mexicana



Ingrediente:
8 tortillas
500 g carne tocata vita sau pui
1 conserva mica de fasole rosie
1 ceapa mica
sos de rosii picant (sau rosii decojite tocate marunt amestecate cu sos chili dupa gust)
amestec condiment mexican
sare si piper dupa gust
3 linguri de ulei


Preparare:
Pune uleiul la incins, apoi adauga carnea tocata si las-o la prajit, amestecand continuu.



Amesteca 4 lg de condiment cu sosul de rosii, fasolea, ceapa taiata marunt si turnati-le in tigaie peste carnea tocata.



Amestecati totul pana se obtine o compozitie omogena.


Incalzeste lipiile in cuptor la 200 de grade timp de 1 minut, sau in cuptorul cu microunde, 1 minut la 750 grade. 
Intinde pe fiecare lipie o lingura de smantana, apoi pune cate doua linguri de carne si deasupra rade putina branza telemea.





Impatureste lipiile si aseaza-le pe platou.


Pofta mare!

4 retete de fursecuri numai bune de rontait







7 Retete de tort delicioase








5 retete de aperitive pentru masa in familie






7 retete de fripturi delicioase











sâmbătă, 24 martie 2012

Friptura de porc cu sos de ceapa

Am realizat inca o reteta interesanta de pe blogul lui Mimmi si o voi incadra tot la provocarea secreta de pe blogul Amei.
Reteta originala o gasiti aici.




Ingrediente:
2 felii carne de porc
2 cepe
putin unt
condiment pentru carnea de porc
foi dafin
vin rosu
usturoi
1 lingura zahar


Mod de preparare:
Se condimenteaza carnea, se pune intr-o forma de yena, se adauga vin rosu si foi de dafin.




Se da la cuptor o ora la 160 grade C, pe urma se adauga mujdeiul si se mai lasa la cuptor pana este gata carnea.
Ceapa se curata, se spala si se taie rondele.
Se realizeaza un caramel din zahar, peste care adaugam ceapa taiata.






Dupa ce sotam ceapa, aceasta se stinge cu vin rosu si se mentine la foc mic cca 15 minute.




Am servit totul pe un pat de cus-cus, fara ciuperci asa cum aparea in reteta originala.







Mancare chinezeasca cu pui si orez

Tot pentru "Provocarea secreta" pe care Ama o gazduieste, de pe blogul lui Mimmi am mai realizat o reteta interesanta. Reteta originala o gasiti aici.


Ingrediente:
200 g legume chinezesti
1/2 conserva boabe porumb
carne pui
orez
ulei de masline
sos de soya
condimente


Mod de preparare:
Legumele se pun in tigaie in ulei de masline, se pune capacul si se lasa la calit cca 10 minute.


Se adauga sos de soya, se amesteca si se i-a de pe foc.
Separat intr-o tigaie se pune puiul taiat bucatele in putin ulei de masline si sos de soia, se lasa 10 minute sau pana se rumeneste.
Orezul spalat se pune la fiert in supa de pui, se condimenteaza si lasa la fiert.




.


Se amesteca carnea de pui, legumele, boabele de porumb si orezul, se amesteca si se serveste cald.






Pofta buna!